A malembe           

A malembe ya tala    

Na yi rindzela      

Kambe jeova a tlamulile  

Moya wanga kensa  

Moya wanga kensa 

Moya wanga kensa       

 

Hu kensa hosi   

Hi kensa jeova

Amem a lulamile

Hi kensa jeova lwuei

Amem a lulamile

Kassi yene hayi kuma kwini

Hayi kuma lani hayi susa lani

A hi beka lani ha yisa lee

A amem alulamile

Kassi yene Ayi kuma kwini

Hayi kuma lani hayi susa lani        

A malembe

Són anys, són molts anys que fa que esperem, però finalment Jesús ha respost. La meva ànima ho agraeix, ho agraeix-ho a Déu.


Amem a lulamile

Agraïm a Jesús, perquè ell és just.

On ens trobarà Jesús? Ens trobarà aquí, ens portarà aquí, ens protegirà aquí i ens portarà al cel, perquè ell és just.

Melodia formada per dues cançons.

La primera és un cant vinculat a la comunitat cristiana moçambicana, l’entonen fent cànons, amb expressions i melodies improvisades durant el temps que el canten. A la vegada que el canten fan gestos d’agraïment. És un càntic repetitiu, que normalment el fan acabar amb els típics crits aguts africans. Es canta en festes de graduació, casaments, batejos; superació de malalties, després d’alguna situació traumàtica (per exemple es va cantar permanentment durant tota una nit a la catedral de Maputo, quan va deixar de ploure al març del 2013 després de les grans riuades que van suposar la mort de més de 6.000 persones a les províncies de Gaza i Maputo, i el desplaçament de més de 50.000 persones que es van quedar sense casa.

La segona és un cant també vinculat a la comunitat cristiana moçambicana i que entonen a les cerimònies locals, a les oracions als barris,...no són cançons típiques de les celebracions comunitàries dominicals, sinó de moments espontanis que es generen en la comunitat. La cançó la dirigeix un solista i el cor va apareixen, en ocasions fins i tot per sobre del solista. En alguna ocasió, la canço es canta fluixet per poguer llegir algun text o que algú de la comunitat faci algun comentari, reprenent el volum posteriorment. També en ocasions, es comença cantant amb veu i es van afegint, palmes, timbals, crits, petxines, carbasses de buit...

Versió Original
Versió en Català
Ressenya

A Malembe

 
Indicacions Fonètiques

Carrer Regas 99

08203, Sabadell

Barcelona

Tel  +34 937 257 704

Tel  +34 686 254 589

  • Facebook Basic Black

Clica aquí

si vols tornar a verure

el video de la intro.